Svietidlá-nábytok.sk

Internetový vyhľadávač pre nákup osvetlenia a nábytku z pohodlia vášho domova.

Svietidlá, lampy, lustre, osvetlenie, nábytok a obrazy.

Blog o osvetlení, svietidlách a tématické články

o našich zmluvných partneroch a základné informácie o osvetlení, svietidlách, lampách, lustroch, úsporách elektrickej energie, bezpečnostných vzdialenostiach a bezpečnostnom IP krytí elektrických spotrebičov.     

Blog s informáciami o vyhľadávacej web stránke www.svietidla-nábytok.sk

Článok - Solárne lampy

Existuje mnoho rôznych druhov solárnych dekoračných lámp, vrátane nasledujúcich typov:
1. Stojacie lampy: Tieto lampy majú solárny panel na vrchu a sú umiestnené na zemi alebo na vyvýšenom povrchu. Môžu mať rôzne dizajny, ako sú klasické lampy, kúsky so zapustenými svetlami alebo lúče.
2. Vankušikové svetlá: Tieto svetlá sú často vyrobené z materiálov, ktoré pripomínajú malé vankúšiky. Majú integrované solárne panely a sú často používané na vytvorenie príjemného svetelného efektu na terase, balkóne alebo záhrade.
3. Svietiace reťaze: Solárne reťaze sú rôznorodé a môžu byť použité na vyzdobenie stromov, plotov, pergol alebo iných exteriérových prvkov. Reťaze sú vyrobené z rôznych materiálov, ako sú plast, kov alebo textília, a majú rôzne typy svetiel, vrátane klasických, farebných alebo LED.
4. Solárne kamene: Tieto dekoračné kamene obsahujú skryté solárne panely a sú často používané na osvetlenie chodníkov, záhradných chodníkov alebo priestorov okolo vody. Vytvárajú prírodný a elegantný vzhľad, keď sú rozmiestnené v exteriéri.

Článok - Výber vhodného typu vnútorného osvetlenia.

Ak hľadáte vhodné osvetlenie pre váš domov, môžete zvážiť rôzne typy svietidiel a lámp, tu je niekoľko základných možností:
1.
Stropné svietidlá - sú ideálne pre osvetlenie väčších miestností, ako je obývačka, jedáleň alebo spálňa, kde sú vysoké stropy.
2.
Stolové lampy - sú skvelou voľbou pre osvetlenie pracovnej plochy alebo čítacieho kútika, alebo ako dekoratívne prvky.
3.
Nástenné svietidlá - sú ideálne pre osvetlenie priestorov, kde nie je dostatok miesta na stolové alebo stropné svietidlá, napr. chodby, kúpeľne alebo spálne.
4. Podlahové/stojacie lampy - sú skvelým riešením pre osvetlenie veľkých priestorov alebo pre vytvorenie príjemnej atmosféry v miestnosti.
5.
LED svetlá a osvetlenie - sú ekologické a majú dlhú životnosť. Sú vhodné pre osvetlenie akéhokoľvek priestoru v dome a môžu sa používať aj ako dekoratívne prvky.
6.
Solárne lampy - solárne svietidlá sú ideálne pre vonkajšie použitie, pretože fungujú na solárnu energiu a nemusia byť pripojené k elektrickej sieti.
7. LED Smart pásiky - sú jednoduchým a lacným spôsobom, ako pridať farebné osvetlenie do miestnosti. Môžete ich použiť na označenie stien, políc, nábytku a podobne.

Pri výbere osvetlenia si musíte zvážiť aj intenzitu svetla, ktorú potrebujete a farbu svetla, ktorá by mala byť prispôsobená podľa miestnosti a vašich preferencií.

Článok - Správny výber osvetlenia

Správny výber vhodného typu osvetlenia, umiestnenia svietidiel a farba svetla.
 Správne osvetlenie je dôležitým faktorom ako pre naše zdravie, tak aj pre atmosféru v miestnosti.
-  Keď si vyberáte osvetlenie do miestnosti, mali by ste zvážiť, aké činnosti v tejto miestnosti vykonávate. Napríklad, ak potrebujete osvetlenie do kuchyne, malo by byť dostatočne silné, aby bolo dobre vidieť pri varení a vhodné sú nad pracovnou doskou.

- Na obývaciu izbu sa naopak hodí mäkšie svetlo, ktoré vytvára príjemnú atmosféru, môžete napríklad použiť lampy umiestnené na podlahe, ktoré budú vytvárať príjemné, intímne a teplé svetlo.
- Intenzita osvetlenia sa meria v luxoch (lx). Na rôzne účely sú vhodné rôzne intenzity. Napríklad na čítanie by mala byť intenzita osvetlenia medzi 300 a 500 luxmi, pre prácu na počítači okolo 500 luxov a pre relaxáciu okolo 100 luxov.
- Farebná teplota svetla sa meria v kelvinoch (K). Rôzne farby svetla majú rôznu teplotu a môžu vytvárať rôzne nálady.
- Studené biele svetlo (6000 – 7000 K) je vhodné pre kancelárske priestory, zatiaľ čo teplejšie biele svetlo (2500 – 3000 K) je vhodné pre obytné priestory.
- Úsporné osvetlenie. Dnes sa veľa hovorí o úsporných svetelných zdrojoch ako sú LED žiarovky alebo žiarivky. Tieto zdroje sú oveľa úspornejšie ako klasické žiarovky a majú dlhšiu životnosť.

Verejná FB skupina Predám-kúpim-darujem svietidlá.
Ponuku svietidiel môže zverejniť
každý záujemca v zmysle pravidiel FB skupiny.
Verejná FB skupina - Predám-kúpim-darujem svietidlá.

  • Podeľte sa o pozitívnu skúsenosť z tejto vyhľadávacej web stránky a odporučte nás Vašim známym a priateľom za čo vám vopred ďakujeme.
 
Súbory cookies používame pre správne fungovanie našej webovej stránky a jej funkcií. Pomocou súborov cookies si tiež napríklad pamätáme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pre vás relevantnosť zobrazovaných reklám, počítame návštevnosť stránok a pamätáme si vaše nastavenia vykonané na stránke.